Sosem tudom hogy mit főzzek. Sosem találom a milliónyi papírfecnin a már bevált receptjeimet. Talán így könnyebb lesz :-)
2010. december 22., szerda
Fehér püspökkenyér
Adrinál találtam ezt a receptet, ez volt az alapja a karácsonyi püspökkenyeremnek.
6 tojásfehérje habbá verve
belekeverni (géppel akár) :
10 dkg réteslisztet
15 dkg darabolt diót/mandulát (egy része mehet darálva)
20 dkg darabolt aszalt gyümölcs (mazsola, szilva, barack, körte, datolya)
beáztatva fél dl rumba
1/2 citrom reszelt héja
7 dkg cukor
2 tk. folyékony édesítő
csipet só
175 fokon kb. fél órát sütöttem.
Kb. 10 dkg csokit 1 ek. olajjal felolvasztottam és a kihűlt sütire kentem.
Címkék:
aszalt gyümölcs,
csoki,
dió,
mandula,
mazsola,
rum,
sütemény,
tojásfehérje
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése