2010. október 7., csütörtök

Négysajtos sonkás tészta


A mártás :

1 fej hagymát lereszelek, kevés olajon megpirítom. Hozzáadok apró darabra vágott bacont 10 dkg-t, tovább pirítom majd felöntöm kb. 1 dl fehér borral.
Hozzáadom a sajtokat, összesen kb. 40 dkg-ot : 10 dkg mozzarella, 10 dkg cikkelyes/tömlős sajt, 15 dkg gouda/trappista és 5 dkg parmezán.
Ha elolvadnak a sajtok, hozzákeverek még 10 dkg felkockázott pulykafelvágottat, 3 dl tejszínt, bors, kevés kakukkfű és só ha szükséges.
Összeforralom és kész is.

Kifőtt tésztára öntöm.

Nagyon finom lett, a parmezánt ki ne hagyjátok. Én most ettem először, de nagyon ízletes, finom sajt. Olasz napok keretében vettem a Pennyben, grana padano néven fut :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése