2010. szeptember 22., szerda

Banánkenyér


Elsokalt a banán és már kezdett barnulni. Ilyenkor jó elővenni ezt a receptet. Ottisnál találtam, átalakítottam a mi szánk íze szerint. Rögtön dpla adagot csináltam, nem bántuk meg.

Elkeverni :
4 tojást
25 dkg margarint
5 tk. folyékony édesítőt
5 dkg cukrot
(mivel nem csak cukorral kevertem ki, nem lesz egy homogén, de nem gond)

Hozzáadni :
20 dkg finomliszt
20 dkg. graham liszt
2 tk. sütőpor
2 tk. szódabikarbóna

Ha túl sűrű lenne a massza, kevés narancslével higítani (nekem kellett)

Beletenni 3-4 villával összetört érett banánt, majd a felaprított dolgokat:

10 dkg étcsokit
10 dkg mogyorót
10 dkg diót

2 részre osztottam, a kerek szilikonformában és a szilikon püspökkenyér formában sütöttem 175 fokon 50-55 percig.

1 megjegyzés: