Sosem tudom hogy mit főzzek. Sosem találom a milliónyi papírfecnin a már bevált receptjeimet. Talán így könnyebb lesz :-)
2015. június 28., vasárnap
Cékla eltevése
A legnagyobb lábosba tettem az alaposan megmosott, megsikált, tetejétől picit levágott céklákat, fedő alatt megfőztem. Bő egy óra volt, villával ellenőriztem hogy puha-e.
A vizet leöntöttem róla, amikor kihűlt, megpucoltam és apró darabokra vágtam.
Felöntőlé :
2,5 l víz, ha forr, akkor bele
35 dkg cukor
4 dkg só
1 ek. köménymag
Forrás után 2 percig, utána lezárni. Ha langyos, akkor
2 dl 20%-os ecet
Ha teljesen kihűlt, kevés levet kivenni, forrósítani, abba bele 1 késhegynyi Na-benzoát és a kihűlt léhez önteni.
A céklákat a tiszta üvegekbe tesszük ( mellé mehet 1-2 ujjnyi torma, én ezt kihagytam ), felöntőlé rá és ha rátettük a tetejét az üvegre, mehet is a polcra.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése