Sosem tudom hogy mit főzzek. Sosem találom a milliónyi papírfecnin a már bevált receptjeimet. Talán így könnyebb lesz :-)
2011. november 25., péntek
Somlói galuska
A belseje :
A piskótát harmadoltam, jénaiba tettem és a krém közé még darabolt diót és most mazsola helyett aszalt áfonyát raktam. Tálaláskor tejszínhabot tettünk a tetejére.
Krém :
2 tojást 4 ek. cukorral és 1 tk. folyékony édesítővel (vagy 6 ek. cukorral) kikeverni (lehet még 1 van. cukrot is tenni hozzá).
4 ek. kakaót, 2 ek. lisztet hozzáadni és elkeverni.
1 liter tejet hozzáönteni és folyamatos kevergetés mellett közepes lángon sűrű krémmé főzni. (sokáig tart, ne lepődjünk meg)
Ha besűrűsödött, akkor vegyük le a tűzhelyről, adjunk hozzá 10 dkg vajat.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése