Sosem tudom hogy mit főzzek. Sosem találom a milliónyi papírfecnin a már bevált receptjeimet. Talán így könnyebb lesz :-)
2016. december 6., kedd
Túró rakott
4 db szikkadt zsemlét felszeletelni, egy tálba tenni
Elkeverni és a zsemlékre önteni
2 tojás
3 dl tej
5 dkg cukor
Elkeverni
5 dkg puha vajat
5 dkg cukor
1 van. cukor
2 tojás sárgája
1 ek. citromlé
1 citrom reszelt héja
majd hozzáadni még
50 dkg túrót
egy marék mazsolát
2 tojás fehérjéből vert habot beleforgatni.
Kivajazott jénaiba fele zsemle, túró, másik fele zsemle. 180 fokon kb. 30 percig sütjük.
Kefíres lángos
kenyérsütőgépbe :
1 dl tej
30 dkg kefír
2 tojás
2 kk. só
1 tk. cukor
60-70 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
A liszt mennyiségét figyelni kell. Ha a dagasztással végzett, ökölnyi gombócokba gyúrni és egy tálon hagyni kelni kb. 20 percet. Csak annyit vegyünk ki, amennyit kisütünk, a többi olajos zacskóban vagy jól zárható edényben mehet a hűtőbe kelesztés nélkül.
Olajos kézzel egy nagy tányéron kinyújtani és forró olajban kisütni.
Címkék:
kefír,
kelt tészta,
lángos,
liszt,
sós sütemény,
tojás
Rakott brokkolis tészta
25 dkg penne-t kifőzök, nem baj ha picit még roppanós
Kikeverni :
2,5 dl tejszín
3 tojás
1 dl tej
só, bors, fokhagyma
Jénaiba tenni kevés olajra a kifőtt tésztát, közékeverni főtt-tarját, brokkoli rózsákat, ráönteni a szószt, reszelt sajt a tetejére ( fontos, hogy emiatt nem szárad ki ) és 200 fokon 30 perc alatt megsül.
Túrós alagút
Az adag 2 kisebb méretű őzgerinc formához van.
Tészta
20 dkg liszt
2 ek. cukor
2 ek. kakaópor
1 késhegynyi szódabikarbóna
10 dkg margarin
1 tojás sárgája
3 ek. tejföl
Összedolgozzuk és 2 részre osztjuk. Kinyújtjuk akkorára, hogy a tetején vissza tudjuk hajtani a tésztát.
Töltelék :
5 tojás sárgája
12 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
3 cs. vaníliás cukor
összekeverni, majd hozzáadni
2 ek. búzadara
50 dkg túró
5 fehérjéből vert hab
Formát tésztával kibéleljük, tölteléket elosszuk 2 részre és a tésztát ráhajtjuk. 180 fokon alul felül sütésnél 25-30 perc sütés kell neki.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)