2016. szeptember 23., péntek

Sacher torta

Szilvi Ízvilág alapján készítettem, nagyon ízlett. Az eredeti recept : http://szilviizvilag.hu/sacher-torta/ Sütőt 180 fokra előmelegíteni . Tészta : 12 dkg tk. liszt 10 dkg finomliszt 12 dkg xilit 3 dkg kakaópor 3 dl mandulatej 3 ek étolaj 1 sütőpor Robotgéppel összekeverni, vajazott szilikonos tortaformámban 35 perc alatt készre sütöttem. Rácson hagytam kihűlni, addig a krém készült Krém : 50 dkg házi baracklekvárt ( 3/4-e volt a nagy üvegesnek ) 3 ek kúkuszreszelék 3 ek. útifűmaghéj összekeverni, űllni hagyni hogy sűrűsödjön Összeállítás : tészta, legközelebb meglocsolom egy kis rummal, majd a krém. Ha már teljesen kihűlt, akkor teszem rá a mázat : Máz : 10 dkg étcsokit gőz fölött megolvasztok 2 ek. kókuszzsírral. Finom szaftos volt, máskor is csinálok majd.

2016. szeptember 19., hétfő

Almás túrós pohárkrém

3 pohárra való adag 3 almát felkockáztam és pici fahéjjal, cukorral, citromléval megfőztem kevés vízben. A végén hozzákevertem 1 tk. vaníliás pudingport ( kihűlés után ez sűríti be ). 25 dkg túrót, 1 van. cukrot, 1 löttyintés vanília aromát kikvertem és annyi görög joghurtot tettem hozzá, hogy krémes legyen. Poharakba rétegeztem : túrókrém, kevés müzli, almás réteg, túrókrém, almás réteg. Finom és gyors desszert.

2016. szeptember 14., szerda

Spenótos csirkemell

Az ovális jénaiban készítettem. 3-4 szelet csirkemellet befűszereztem f-keverékkel, 1-2 szelet baconre fektettem. Tettem rá spenót leveleket és mikró-grill funkción 6 perc sütés után mozarella szeleteket raktam rá és további 6 percig sütöttem. Köret : krumplit spenótlevéllel főztem meg , majd krumplipüré lett belőle a botturmix segítségével ( vaj, meleg tej, só, bors, pici fokhagyma )