2015. december 11., péntek

Vajas pisztráng kapormártással

2 db pisztrángot "lefejeztem" és belülről meglocsoltam citromlével, kívülról sóval, borssal és állni hagytam. Nem kell beirtalni ! Egy kis tepsit kivajaztam, rákarikáztam kb. 3 rétegban krumplit. Megszórtam sült krumpli fűszerkeverékkel. Ráhelyeztem a pisztrángot és 10 dkg vajat a tetejére daraboltam. 175 fokon sütöttem, a vajas lével sokszor locsolgattam és egyszer átforgattam a halat, hogy mindkét oldala piruljon is. Kapormártás : Kevés vajon 1 kk. liszttel kevés tejjel besamelt csináltam, amibe kaprot szórtam. Finom volt.

Hamburger hús

50 dkg darált sertéshús 1 tojás 10 dkg reszelt sajt 2 ek. mustár 3 ek zsemlemorzsa só, bors, fokhagyma Kevés olajban kisütni. Ebből 7 db pogácsát készült.