2013. október 29., kedd

Lilahagymás csirkemell

1,5 kg csirkemellet kettévágni, sózni borsozni és enyhén kiolajozott (fekete nálam ) tepsibe beletenni + fél dl víz alá . Alufólia alatt kb. 45 perc alatt megpuhul.

2-3 fej lilahagymát apró kockára vágunk és kevés olajon serpenyőben megpirítunk. Ha kissé kihűlt, hozzákeverünk 4 dl tejfölt, 10 dkg trapista és 10 dkg karaván sajtot reszelve. A puha húsra ráhalmozzuk a masszát és kb. 10 percre visszatoljuk a sütőbe, amíg megpirul a teteje.

Finom, szaftos, mi sült krumplival ettük.

Vargányás krumplileves

1 fej aprított vöröshagymát megpirítottam kevés olajon, majd 2 fej vargánya gomba szeletet és 4 nagy krumplit ( kockázva) hozzáadtam és felöntöttem vízzel. Só, bors, vegeta, petrezselyem és megfőztem. Amikor puha volt, vettem ki krumplit és levet a levesből egy tálkába, összetörtem villával és kevertem hozzá 1-2 dl tejszínt. Visszaöntöttem ezt a levesbe sűríteni.

Lecsós sertésszelet

1,5 fej apróra vágott hagymát megpirítottam (a zöld teflon edényben), majd hozzáadtam a 1/2 kg szeletelt karajt, kis pirítás után kevés pirospaprika került rá és kis vízzel felöntöttem ,fedő alatt 35-40 perc alatt puhára főztem.

A fél hagymát laskára vágtam, paprika daraboltam és a húshoz adtam. Kicsit később a darabolt paradicsommal is megszórtam. Só, pici bors volt csak a fűszer. Ha már lecsó formájúak a zöldségek és kellő sűrűségű, akkor van kész.

Én most bele főztem 2 dl rizst, mert túl sok leve volt, de talán gusztább ha külön körete a rizs.